Σχετικά με εμάς : 

Νίκη Ρωμανάκη

Ψυχολόγος Msc/Ψυχοθεραπεύτρια 


Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Central Lancashire της Αγγλίας κατά τα έτη 2000-2003. 

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε πρακτικές ασκήσεις σε δομές ψυχικής υγείας στο Preston της Αγγλίας. 

Το ακαδημαϊκό έτος 2003 - 2004, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εργασιακή - Οργανωτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Napier του Εδιμβούργου. 

Το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε πρακτική άσκηση σε τοπικές επιχειρήσεις του Εδιμβούργου ως εργασιακή ψυχολόγος.

Το ακαδημαϊκό έτος 2011 -2012 ολοκλήρωσε επιτυχώς τις εξετάσεις για την Πράξη Αναγνώρισης και Ισοτιμίας πτυχίου μέσω ΔΟΑΤΑΠ στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Τα ακαδημαϊκά έτη 2011 - 2015 πραγματοποίησε τον 4ετη κύκλο εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Συστημικής Σκέψης και Εκπαίδευσης του Ψυχιάτρου Παναγιώτη Χρυσού στο Ηράκλειο Κρήτης και έλαβε Δίπλωμα Συστημικής Ψυχοθεραπεύτριας. 

Το Νοέμβριο του 2014 ήταν Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του «2ου Αλληλεπιδραστικού Συμποσίου στη Συστημική Ψυχοθεραπεία» με θέμα «Αναζητώντας το Απρόβλεπτο στην Ψυχοθεραπεία», που διοργάνωσε το Εργαστήριο Συστημικής Σκέψης & Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Κρήτης. 

To 2014 και το 2015 ανέλαβε τον συντονισμό ομάδων συμβουλευτικής ενηλίκων και προσωπικής ανάπτυξης ενηλίκων καθώς και ομάδων γονέων σε εθελοντικό πρόγραμμα του ΚΕΣΑΝ ως ενεργό μέλος του συλλόγου εθελοντών στην πρόληψη "Η ομάδα".

Το 2015 συμμετείχε στην ημερίδα "Έρως - Αντέρως : Συνάντηση στο Χρόνο και τις Τέχνες" συνδιοργανώνοντας και συντονίζοντας με αλλους συναδέλφους βιωματικά εργαστήρια. 

Αγγελική Μαρία Μηλιαράκη

Ψυχολόγος Msc/Ψυχοθεραπεύτρια 


Απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2006-11). 

Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Ψυχολογίας (ΜSc) με ειδίκευση στην Ψυχολογία της Υγείας και Κοινωνική Ψυχολογία. Πανεπιστήμιο Μaastricht, Oλλανδία (2013-14).

Aπόφοιτη του 4ετούς προγράμματος στην Συστημική Ψυχοθεραπεία του Εργαστηρίου Συστημικής Σκέψης και Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Κρήτης, με καθηγητή τον ψυχίατρο Παναγιώτη Χρυσό (2012-2017).

Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε στην Μονάδα Οξέων περιστατικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (2011). Στο διάστημα 2011-2013, εργάστηκε εθελοντικά στην Ψυχολογική υπηρεσία της Ψυχιατρικής Πτέρυγας του ΠΑ.ΓΝ.Ηρακλείου, συντονίζοντας ομαδικές συνεδρίες με τους ασθενείς και ομαδες κοινωνικών δεξιοτήτων με τους ασθενείς στη διαδικασία επανένταξης.

Κατά το διάστημα 2014-2016 συνεργάστηκε εθελοντικά με το ΚΕΣΑΝ και τον σύλλογο εθελοντών στην πρόληψη "η Ομάδα", όπου συνδιοργάνωσε ομάδα προσωπικής ανάπτυξης/σχολή γονέων τοπικού Νηπιαγωγείου, ενώ έλαβε μέρος στην ημερίδα Ερως-Αντέρως με την διεξαγωγή βιωματικού εργαστηρίου με θέμα το σχετίζεσθαι και την επικοινωνία.

Ακόμη, συμμετείχε ως ομιλήτρια για το στίγμα κατά της ψυχικής νόσου σε ημερίδα του ΚΕΣΑΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2014.

Το 2015 έλαβε μέρος στον συντονισμό και την διοργάνωση βιωματικού εργαστηρίου στο Πανευρωπαικό Συνέδριο της EFTA-Τic, με θέμα το Απρόβλεπτο στην Ψυχοθεραπεία (Βελιγράδι, 2015).

Εργάστηκε ως Ψυχολόγος στη Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων "ΉΡΑ" (2015) και ως Σχολική Ψυχολόγος στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Νικολάου για το σχολικό έτος 2015-2016. Κατά το σχολικό έτος 2016-2017, εργάστηκε στο 4ο ΣΔΕΥ Ηρακλείου, παρέχοντας αξιολόγηση και υποστήριξη σε παιδιά των τμημάτων ένταξης, σε γονείς και σε δασκάλους. Παράλληλα, μέχρι και σήμερα ιδιωτεύει στο Ηράκλειο Κρήτης.